Zum Inhalt springen

Više od stoljeća kompetencije na području klimatizacije - Eberspächer Sütrak

1906
Wilhelm Weckerle osniva „Süddeutsche Maschinen- und Metallwarenfabrik“ (hrv. Južnonjemačka tvornica strojeva i metalne robe, kratko „Sümak“) u Stuttgartu. U njoj se proizvode industrijski rashladni strojevi i kompresori.

30-tih godina
Započinje proizvodnja transportnih klimatizacijskih sustava.

1950
Tvrtka raste. Kod jednog od najvećih proizvođača rashladnih jedinica za mala i velika rashladna postrojenja u tom trenutku zaposleno je više od 1000 radnika.

1965
Razvijaju se prvi klimatizacijski uređaji za autobuse.

1968
Pomoću rashladnog postrojenja „Sümak“ u općini Königssee-Berchtesgaden izgrađena je prva hlađena staza za bob i sanjkanje na svijetu.

1976
Odvajanje grane mobilnih rashladnih i klimatizacijskih uređaja. Osniva se nova tvrtka Sütrak. Započinje serijska proizvodnja klimatizacijskih uređaja za autobuse.

80-tih godina
Jakim rastom u sektoru klimatizacijskih sustava za autobuse sve više se promiče ekspanzija širom svijeta. U to doba također se utemeljuje nova lokacija u Renningenu kod Stuttgarta.

1996
Carrier Corporation, najveći svjetski ponuđač grijaće, klimatizacijske i rashladne tehnike, preuzima tvrtku Sütrak.

2010
Tvrtka Eberspächer preuzima od tvrtke Carrier Corporation poslovanje tvrtke Sütrak na polju klimatizacijskih uređaja za autobuse u Europi, Bliskom istoku i Africi. Lokacija Renningen tvrtke Eberspächer Sütrak postaje centar kompetencija za „klimatiziranje i grijanje autobusa“.