Zum Inhalt springen

Cooltronic: optimalni uvjeti za vozače

Sveobuhvatna klimatizacija ne obuhvaća samo grijanje, nego i hlađenje. Naši klimatizacijski uređaji osiguravaju optimalne uvjete u kabini, kako za vrijeme rada tako i tijekom mirovanja motora.

Tople ljetne noći u kabini mogu biti krajnje stresne: visoke temperature i velika razina vlage u zraku ometaju miran san utječući time na radnu sposobnost sljedeći dan. Klimatizacijski sustav Cooltronic brine se za uklanjanje nesnosne omorine iz vozila. Cooltronic dovodi unutrašnju temperaturu na ugodnu razinu smanjujući pritom vlažnost zraka. Osobita prednost: za razliku od uobičajenih klimatizacijskih rješenja, ovdje tehnika radi potpuno neovisno o motoru. Time se ne štedi samo gorivo, nego se i čuva okoliš. A vozač može, nakon opuštajuće noći, poletno krenuti u novi radni dan. Ne treba zanemariti niti činjenicu da je i tijekom ostalih "razdoblja mirovanja" u vrućim mjesecima klima u kabini baš onakva kakvu želite.

Tvrtka Eberspächer bavi se već niz desetljeća optimalizacijom mobilnih klimatizacijskih uređaja. Uz visoke zahtjeve kupaca za udobnošću i sigurnošću koje zadovoljavamo našim inovativnim konceptima grijanja za osobna i gospodarska vozila, čamce i kampere, očuvanje resursa uvijek nam je na prvom mjestu. Tako i u vremenima nestašice resursa osiguravamo mobilnost s najvišim stupnjem učinkovitosti. Pritom je na polju hlađenja unutrašnjosti vozila neovisnog o motoru osobito u središtu stvaranje optimalne radne atmosfere uz opravdan trošak, čime želimo dati bitan doprinos smanjenju troškova, na primjer kod transportnih tvrtki.