Zum Inhalt springen

Neovisna grijanja za gospodarska vozila

Svojim zračnim grijanjem Airtronic i vodenim grijanjem Hydronic tvrtka Eberspächer nudi opsežni portfelj snažnih i trajnih neovisnih grijanja za gospodarska vozila bilo koje namjene.

Stroge granice u pogledu emisije ispušnih plinova i ekonomski aspekti zahtijevaju da se grijanje kabine odvija neovisno o motoru. Osim puke funkcije ugode, važnu ulogu u hladnim zemljama igra zagrijavanje motora. Samo na taj način može se zajamčiti upotrebljivost komercijalnih vozila i pri najekstremnijim temperaturama. Sa zračnim grijanjem Airtronic i vodenim grijanjem Hydronic tvrtka Eberspächer za ova dva različita zahtjeva nudi također dva različita rješenja. S kapacitetima od 4 kW do 35 kW obje varijante neovisnog grijanja svojim širokim proizvodnim portfeljem zadovoljavaju sve namjene. Grijaći uređaji su kao sustavno rješenje optimizirani specijalno za primjenu u gospodarskim vozilima te osvajaju svojim dugim vijekom trajanja i čvrstoćom. Oni također bez ograničenja ispunjavaju sve zahtjeve vezane uz emisiju ispušnih plinova i stvaranje buke. Implementacija prilagođenih rješenja za vojne i željezničke aplikacije s grijanjem na gorivo tvrtke Eberspächer koje ne ovisi o motoru jednako je moguća kao i kod građevinskih strojeva i traktora.

Uz centralno grijanje kabine realizirati se može i decentralizirano grijanje radnih mjesta udaljenih od sustava grijanja samog vozila. Tako se, primjerice, mogu učinkovito grijati kabine dizalica, prostori za prijevoz tereta i prostori za prijevoz osoblja.