Zum Inhalt springen

Inovativne tehnološke komponente iz tvrtke Eberspächer

 

Moderni ispušni sustavi otklanjaju više od 95 posto štetnih tvari. Eberspächer je uvelike pridonio ovakvom razvoju događaja.
Našom inovativnom tehnologijom ActiveSound/ActiveSilence postiže se vrlo učinkovito prigušivanje buke, a usto je i lakša od konvencionalnih ispušnih lonaca. Taj sustav doprinosi tehnologijom ActiveSound, ali i kvalitetom prigušenja buke na usisu i na ispuhu.
Upotrebom konstrukcija s tankim stijenkama, alternativnih materijala, inovativnih proizvodnih procesa i novih koncepata postižemo do 50 posto manju težinu u odnosu na uobičajene ispušne sustave.
„Downsizing” koncepti motora ne smanjuju samo potrošnju, nego i snižavaju temperaturu ispušnih plinova. Fazama zaustavljanja motora u praznom hodu, primjerice pri vožnji u praznom hodu (eng. „coasting”), temperature se također mogu spustiti ispod vrijednosti za aktivaciju katalizatora. Elektronički moduli tvrtke Eberspächer u tim slučajevima osiguravaju funkciju električnih grijača katalizatora, čime učinkovito pridonose poboljšanju vrijednosti emisije ispušnih plinova.
Funkcionalno sigurni moduli za pohranu energije iz tvrtke Eberspächer privremeno pohranjuju rekuperiranu mehaničku i toplinsku energiju te je prema potrebama vraćaju velikim trošilima u elektrificiranim i hibridiziranim vozilima. Time se ostvaruju sistemske prednosti, posebice u 48-voltnim podmrežama.
Moderni motori za vozila optimizirane potrošnje, baš kao i hibridni i elektromotori, pružaju premalo ostatne topline za zagrijavanje vozila na ugodnu temperaturu. Naši visokoučinkoviti sustavi grijanja krojeni su prema zahtjevima novih pogonskih koncepata, baš kao i naši klimatizacijski sustavi za autobuse.