Zum Inhalt springen

Strategija nula nedostataka

Spriječiti nastanak nedostataka bolje je od njihovog naknadnog otklanjanja. To je geslo kojega se dosljedno držimo u našoj strategiji upravljanja kvalitetom.

U tvrtci Eberspächer postavili smo si za cilj smanjivanje stope nedostataka na nulu: s tog aspekta planiramo i nadziremo sve postupke i procese u poduzeću koji su povezani s kvalitetom. Pritom ne gubimo iz vida da ni čovjek niti stroj nisu u mogućnosti u potpunosti isključiti pogreške, stoga smo tolerantni ako do njih ipak dođe.

Pojedinačno odstupanje od željenog rezultata ne promatramo kao nešto što treba osuditi, nego kao polaznu točku za poboljšanje. I to trajno, jer je neprestano poboljšavanje osnovni princip našeg sustava upravljanja kvalitetom.

Učimo iz svakog uočenog nedostatka revno sprječavajući njegovo ponovno javljanje. Iskustva stečena na taj način sistematski prosljeđujemo kako bi se potencijalni izvori nedostataka mogli pravovremeno prepoznati u čitavoj tvrtki. Takvim načinom rada postižemo mjerljive uspjehe: naša proizvodnja konstantno radi gotovo na razini nula nedostataka.

Naši napori ne ostaju nezapaženi: naši klijenti redovno nas odlikuju za izvrsnu kvalitetu proizvoda i dijelove bez nedostataka.